11 آذر 1396 14:51
بر اساس آخرین گزارش سهولت انجام كسب و كار بانک جهانی (DB۲۰۱۸) امتیاز ایران در شاخص كل سهولت انجام کسب و کار از ۵۶/۲۲ به ۵۶/۴۸ بهبود یافته است. علی رغم افزایش ۰/۲۶ امتیازی، سرعت انجام اصلاحات کشور نسبت به سایر کشورهای جهان کمتر بوده و موجب شده جایگاه بین المللی کشور نسبت به سال گذشته ۴ رتبه تنزل یابد.
شایان ذكر است، طی چهار ساال گذشته دستگاه های اجرایی متولی بهبود محیط كسب و كار اقدامات مؤثری در این خصوص انجام داده اند كه بعضا در گزارش های بین المللی نیز انعکاس یافته است. به عنوان مثال، اقداماتی از قبیل ایجاد سامانه جامع ثبت شركتها و الکترونیکی كردن فرایندهای ثبت شركت توسط اداره ثبت شركتها و مؤسسات غیرتجاری، كاهش زمان اخذ انشاعاب فاضلاب توسط وزارت نیرو و توسعه سامانه پنجره واحد تجاری الکترونیکی در گمركات اجرایی كشور توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته كه توسط بانک جهانی مورد پذیرش قرار گرفته است .
وزارت امور اقتصاادی و دارایی نیز در كنار ساماندهی مجوزهای كسب وكار و تسهیل فرایندهای ارائه مجوزها و خدمات، با مطالعه و بررسی عملکرد كشورهای موفق، اقدامات مورد نیاز برای بهبود جایگاه كشور در شاخص انجام كسب وكار را شناسایی و طی مصوبه شماره ۲۳۱۱۰/ت ۵۳۰۷۹ ه مورخ ۱۳۹۶/۳/۱ هیأت وزیران تصویب نموده است.
با توجه به این كه بهبود نماگرهایی نظیر حمایت از سرمایه گذاران خرد، ورشکستگی و پرداخت دیون، الزام آور بودن اجرای قراردادها و اخذ اعتبارات مستلزم ارتقای قوانین و مقررات و به ویژه ایجاد ظرفیت های قانونی الزم برای ایجاد
شفافیت، اصلاح و بهبود فرایندهای ارائه خدمات بخش عمومی و افزایش ضمانت اجرای قوانین موجود در این حوزه
می باشد و از سویی روند اصلاحات سایر كشورها بسیار سریع است، مقوله بهبود محیط كسب و كار، اهتمام و مساعدت سایر قوا را نیز طلب می كند و عملاً مکلف نمودن دولت بدون در نظر گرفتگ ضمانت اجرایی لازم، دستاورد محدودی خواهد داشت.
در این گزارش پس از شرح رتبه و امتیاز هر كدام از ده نماگر كسبوكار، به ارائه راهکار برای بهبود جایگاه بین المللی كشور در نماگرهای انجام كسب و كار بانک جهانی پرداخته می شود.